boomstructuur: startpagina >
AZ-index > artikelindex V >artikel


mode Van Isterdael

Maurits Van Isterdael werkte eerst als kleermaker in het ouderlijk huis aan de Kweddenhoek. Eens getrouwd opende hij samen met zijn echtgenote Julienne een textielwinkel aan de Ninoofsesteenweg. Intussen bleef Maurits jassen, broeken, mantels, ... naaien, ook nadat hij en Julienne met de winkel verhuisd waren naar de overzijde van de steenweg. Rond 1972 hadden ze daar voldoende eigendom verworven om er grootser te bouwen (nu nr 55) zodat de winkel kon expanderen tot een ruime kledingwinkel: mode Van Isterdael. Het was een tweemanszaak: echtgenote Julienne in de winkel, Maurits in zijn ruim atelier in de kelder waar hij (gratis) retoucheerde (en intussen graag babbelde, filosofeerde met een familielid, een buur of een klant). Dankzij hun inzet, stielkennis en ook handelsgeest werd mode Van Isterdael aldra vereenzelvigd met kwaliteit ... en floreerde.

 

Verzorgde folders en advertenties brachten/hielden de klanten op de hoogte: nieuwe collectie, opendeurdagen, modeshow; vernieuwde zaak; moederdag, kortingen, koopjes ...

 

Op 3 december 1987 werd in een advertentie de herinrichting van de winkel aangekondigd:

 

In een brief van 3 november 1995 vernamen de klanten dat Maurits en Julienne het heft uit handen gaven:

 

Begin 1998 werd het interieur nog vernieuwd, kreeg de voorgevel een nieuw uitzicht en werd het aanbod nog uitgebreid, en toch ... enkele jaren later hield mode Van Isterdael op te bestaan.