boomstructuur: startpagina >
AZ-index > artikelindex D > De Post Roosdaal > artikel


De Post Roosdaal/overval
woensdag 29 september 2010
 

Loketbedienden opgesloten na overval op postkantoor

Overvallers aan de haal met 30.000 euro

ROOSDAAL - Twee mannen overvielen gisterochtend het postkantoor in Roosdaal. Ze sloten twee personeelsleden op, maar niemand geraakte gewond. De daders stalen 30.000 euro.
De overvallers hingen al omstreeks 8 uur rond het postkantoor aan de Gasthuisstraat in Pamel. ‘Omstreeks 8.15 uur merkte ik een man op met een bruine huidskleur', zegt Marianne Timmermans, die in het dienstenchequebedrijf Picobello aan de overkant van de straat werkt. ‘Hij viel op omdat hij donkerblond haar had, het leek wel een pruik. Ik zag hem wat later praten met de loketbediende van het kantoor die een kwartier later arriveerde. Ik stond er niet bij stil dat het een overval was, want ze leken gewoon een babbeltje te slaan. Het was ook al druk op straat, want vlakbij is de gemeentelijke basisschool gevestigd en dus kwamen er heel wat ouders met hun kinderen langs om hen af te zetten aan de schoolpoort.'
Tweede overvaller
In werkelijkheid dwong de overvaller de werkneemster naar binnen te gaan. Wat later kwam het tweede personeelslid aan en dook meteen een tweede overvaller op. Minstens een van de daders had een pistool bij. Ook de tweede loketbediende werd gedwongen om naar binnen te gaan. ‘De overvallers zijn koelbloedig geweest', zegt woordvoerder Fred lens van Bpost. ‘Onze mensen moesten de geldkoffer open maken, maar daar is een speciale procedure voor met verschillende wachttijden. Toch hebben ze die hele procedure doorlopen en zijn ze iets voor 9 uur vertrokken met de buit.'
De overvallers zouden gevlucht zijn met een voertuig. Die wagen werd voor de overval ook al gesignaleerd in de omgeving van het kantoor. Vlakbij werd ook een tweede verdachte man gesignaleerd die blijkbaar op de uitkijk stond voor zijn kompaan en dan nadien het tweede personeelslid bedreigde. Na de overval werden de werkneemsters door de daders opgesloten in een ruimte van het kantoor. De slachtoffers konden de collega's uit het hoofdkantoor waarschuwen en werden nadien bevrijd. De vrouwen bleven ongedeerd, maar waren wel onder de indruk. Ze kregen slachtofferhulp. Volgens de lokale politie maakten de overvallers 30.000 euro en postzegels buit. Verschillende patrouilles kwamen ter plaatse, maar de daders konden ontkomen.
Het overvallen postkantoor heeft alleen een loketfunctie. Enkele klanten stapten trouwens omstreeks 9 uur het kantoor binnen en vonden het al vreemd dat er niemand aan de loketten zat.


bron: www.nieuwsblad.be