boomstructuur: startpagina >
AZ-index > artikelindex E > artikel


Eylenbosch-Pypens

Slagerij te O.L.V.-Lombeek

Theophiel Eylenbosch woonde te O.L.V.-Lombeek aan de Molenstraat (nu Windmolenstraat nr. 11). Hij slachtte er varkens en verkocht nadien het vlees in kleinere porties. Zo deed ook zoon Pierre. Maar nadat hij in 1952 was getrouwd begon hij samen met zijn vrouw Josée een ‘echte’ slagerij, eerst nog in de Molenstraat, maar kort nadien in een huurhuis aan de Koning Albertstraat (nu nr. 185). In 1958 konden zij aan de Koning Albertstraat rechtover de kerk een bouwgrond kopen (1) waarop zij een nieuwe woonst met slagerswinkel bouwden (2), klaar in 1960 (nu nr. 197).
 

Tot eind de jaren (19)80 (3) verkochten zij er vleeswaren met als specialiteiten pensen, gerookte ham, kip-kap en poten en oren.
 

--------------------------------------------------------------------
(1) Gekocht van Robert Motteux.
(2) Die mooi aansloot bij ‘De Kroon’.
(3) De slagerij werd achtereenvolgens overgenomen door Guy Van Bellingen; door Willem Vanderschueren en Lieve Dierck, die hun slagerij ‘Vleeswinkel Willem’ noemden; door Kristof Barbé en Roel Van Droogenbroeck, onder de naam ‘Slagerij Puur’. Na hen was er nog korte tijd een filiaal gevestigd van de bakkersketen van de broers Bouakline.
Aangevuld in februari 2024.