boomstructuur: startpagina >
AZ-index > artikelindex C > Covens Germanus C. P. > artikel


Covens Petrus/persoon

Zijn persoonlijkheid komt tot uiting in volgende citaten:
* ‘Gisteren op den middag kwam P. Covens met veel lawaai binnen. Hij belde alsof het brandde en klopte intussen op de ruiten om zeker binnen te geraken. Ik had juist frieten met mosselen op de tafel en Pitje zette zich bij en begon met zijn vingers in de schotel mosselen en frieten uit te kiezen. "Spijtig dat ik nu moet gaan dineren bij vrienden in de Wetstraat. ’t Is zo lang geleden dat ik dat nog gegeten hem.” Hij kon van de schotel niet afblijven en zat met vette vingers te gesticuleren en praatte al maar door.’ (1)
* ‘Hoe ze met een oude sukkelaar te werk gaan: eerst kanunnik maken en nu die civielen die mij ’t kruis van het erelegioen geven. Voor een boerenjongen van Leberg is ’t nogal veel. Ik had dat liever niet meegevierd. Veel te vermoeiend op mijn 83ste . Nu, het stadsbestuur heeft alles bekostigd en voor meer dan 200 genodigden champagne geschonken …’ (2)----------------------------------------------------------------------------
(1) Uit een brief van mevr. Lindemans Constance, echtgenote van Rik Borginon sr., in ‘Rausa’, tijdschrift van Erfgoed Rausa, 2014, nr 8. Aldaar p. 16.
(2) Rik Borginon jr. in ‘Rausa’: o.c. (noot 1).