boomstructuur: startpagina >
AZ-index > artikelindex S > artikel


Smet Georgette
+
echtgenoot Van den Brande Adolf Jan

Smet Georgette
Geboren te Pamel op 17 oktober 1937 en overleden te Roosdaal op 3 september 2017. Op 12 augustus 1960 huwde zij te Pamel met Adolf Van den Brande. In hun gezin, dat aan de Korte Kamstraat woonde (nu nr 6), werden twee kinderen geboren.
Georgette hield er winkel:

 

(1) (2)

Van den Brande Adolf Jan
Geboren te Sint-Pieters-Leeuw op 4 juli 1938 en overleden te Roosdaal op 25 februari 2015. Hij was ambtenaar op het Ministerie van Middenstand tot hij in 1998 met pensioen ging.
In 1970 (3) werd hij afgevaardigde van de Belgische Wielerbond en bleef het tot 2012 [na 2002 van de Vlaamse vleugel van de bond]. Ook was  hij ruim 15 jaar lid van het hoofdbestuur van de Brabantse afdeling van de BWB. Sinds zijn aanstelling tot afgevaardigde zorgde Dolfke, zoals hij meestal genoemd werd, in de ruime regio voor het goede verloop van meer dan duizend wielerwedstrijden. Zelf zei hij ‘Dat houdt in dat ik de renners voor de koers inschrijf, hun vergunning controleer en hen een rugnummer bezorg. Terwijl een ander delegatielid middenin de koers alles gadeslaat, fungeer ik doorgaans als aankomstrechter. We noteren dan de nummers of spreken die in op een bandrecordertje om zo de uitslag samen te stellen.’ (4) De renners de juiste plaats geven in die uitslag was voor Adolf uiterst belangrijk, zo ook een goede samenwerking met de inrichters. ‘Overigens de inrichtende clubs ontvangen ons als koningen en als de prijzen uitgedeeld zijn, is er steevast een stevige receptie met een hapje en een drankje. De ontvangst is steeds optimaal.’ (4)


--------------------------------------------------------------------
(1) In reclamebrochure van fanfare 'De Verbroedering' uit 1982.
(2) En de buren kochten er ook hun eieren!
(3) Elders staat 1968.
(4) In ‘De Belleman’ van 25/3/1999.