boomstructuur: startpagina >
artikelindex Marge > artikel


Zestien inbraken of pogingen tot inbraak op Ledeberg in een twaalftal dagen

'Zestien inbraken op 10 dagen in Ledeberg: “Extra politiepatrouilles”
Het Roosdaalse gehucht Ledeberg kampt met een inbrakenplaag. De voorbije dagen werden 16 inbraken of pogingen tot inbraak gepleegd. Het is onduidelijk waarom specifiek enkel bepaalde straten geviseerd werden.
Niemand kon de inbrekers in Ledeberg, bij Roosdaal, tot nu toe op heterdaad betrappen. De vermoedelijke daders zijn wel al gefilmd door een deurbelcamera. 2 mannen trekken rond 2 uur 's nachts naar het tuinpoortje van een woning in de Korte Kamstraat, maar staken snel hun inbraakpoging.
Onduidelijk waarom precies daar
“Volgens de politie gaat het intussen om 16 inbraken of pogingen op zo'n 10 à 12 dagen tijd”, zegt burgemeester Wim Goossens (CD&V). “Die vonden altijd plaats in dezelfde buurt. Het is wat bizar en onduidelijk waarom het steeds in dezelfde buurt is. Normaal gezien heeft onze gemeente gemiddeld 1 tot 2 inbraken per maand.”
De daders gaan blijkbaar creatief te werk. "Zo wordt er soms binnengedrongen via de 1e of 2e verdieping als de daders vermoeden dat er een alarmsysteem aanwezig is op een lagere verdieping. Ze komen soms langs de straatkant, maar vaak ook via een padje langs de achterkant. De inbrekers zijn uit op geld en juwelen."
Veel vragen en bezorgdheid
"Gisteren was ik daar toevallig in de buurt en onmiddellijk komt er een 20-tal mensen naar buiten met vragen, de bewoners zijn ongerust", merkt de burgemeester. "De daders slaan vooral toe tussen 16 à 17 uur en 23 uur. Dus niet na middernacht, wanneer de straatverlichting dooft.” (1)
De politie heeft nu een veiligheidscamera in de omgeving gehangen en er wordt 's avonds en 's nachts extra gepatrouilleerd. Ook de lokale recherche wordt ingeschakeld, waardoor er een 3e patrouille aanwezig is.' (2)





--------------------------------------------------------------------
(1) Dan is de poging tot inbraak om 2 uur 's nachts, waarvan sprake is in de eerste paragraaf, een uitzondering.
(2) Overgenomen van vrt nws 6/4/2024.






Aangevuld in mei 2024.