boomstructuur: startpagina >
artikelindex Marge > artikel


Aanrijding tussen twee paardenkoetsen in Pamel
Woensdag 29 augustus 2007 (Skynet-nieuws)
(Belga) In het Vlaams-Brabantse Pamel, een deelgemeente van Roosdaal, zijn woensdagnamiddag vijf personen gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee paardenkoetsen. Drie van de slachtoffers zijn kinderen, maar geen van hen zou er erg aan toe zijn. Dat is vernomen van de lokale politie.
De vijf slachtoffers waren samen met drie andere personen op uitstap met twee paardenkoetsen. Toen de koetsen in de Vossenbunderstraat reden, sloeg daar de motor van een geparkeerde tractor aan. Dat geluid deed het paard van de eerste koets opschrikken, zodat het dier op hol sloeg. De koets werd meegesleurd en kantelde enkele meters verder. De tweede koets botste vervolgens op het gekantelde rijtuig. Vijf inzittenden van de rijtuigen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de lokale politie is hun toestand evenwel niet zorgwekkend.


Meer precisering de dag nadien in Het Nieuwsblad:
"De paarden zijn geschrokken door het plotse geluid van een tractor uit de tegenovergestelde richting', legt de paardenmenner uit. 'Daardoor weken ze uit naar rechts op een stijle berm en is de koets gekanteld. De tweede koets is dan op de eerste koets ingereden."
"Enkel de vader is er wat erger aan toe. Hij liep een sleutelbeenbreuk op."
Ook een der paarden raakte gewond, "... een vleeswonde onder de kin, die heel erg bloedde ..."