boomstructuur: startpagina >
artikelindex Marge > artikel


Pamelse, Lombeekse, Strijtemse voorouders van koningin Paola (1)

De grootmoeder van koningin Paola (dei Principi Ruffo di Calabria) langs vaderszijde was Laura Mosselman du Chenoy uit Brussel, die met een Ruffo di Calabria trouwde.

Vanaf Laura Mosselman in de voorouderstafel opklimmend komen we:
> langs haar vader, grootvader, ... negen generaties hoger, o.a. bij Reijnier Appelmans, van 1551 tot 1583 klerk van de schepenbank O.-L.-V.-Lombeek en van 1549 tot 1561 griffier van Strijtem, gehuwd met Anna van Assche.
Eveneens langs haar vader, grootvader, ... maar hoger opklimmend via een andere tak, belanden we elf generaties verder (waarschijnlijk) bij Jan Seghers, in 1556-1562 schepen van O.-L.-V.-Lombeek, gehuwd met Beerlinde van Belle.
> langs haar moeder, grootvader, ... vijf generaties hoger, o.a. bij Nicolaes Stiellemans, geboren te Pamel op 3 augustus 1652 en overleden te Brussel op 18 oktober 1727. Op 4 februari 1677 werd hij aanvaard als burger van Brussel. In 1684 werd hij vernoemd als schoenmaker aan de Grote Schipstraet aldaar, was er toen ook deken van het schoenmakersgild. Op 23 december 1719 huwde hij de veel jongere Marie Anne van der Linden (Brussel 12/11/1687-Brussel 6/9/1751). Deze laatste had als voorouders, vier generaties hoger, (waarschijnlijk) Gillis Bonte, in 1571 meier van O.-L.-V.-Lombeek en Strijtem, meisenier in 1558, en Joanna Maes.
De vader van Nicolaes Stiellemans was Franchois Thielmans, (waarschijnlijk) zoon van Peeter Thielmans (+ ca. 1664) uit Borhtlombeek (Stiellemans blijkt dus een vervorming.).
Verder opklimmend in de voorouderstafel van Anna Jans, de vrouw van Peeter Thielmans, komen we na drie generaties (waarschijnlijk) bij Vranck Maes, in 1559 meisenier te Borchtlombeek, (waarschijnlijk) zoon van Jan Maes, meisenier in 1509 en Cornelia Evenepoel uit Borchtlombeek.
De ouders van Peeter Thielmans waren (waarschijnlijk) Jan Thielmans (+ na 1622) uit Pamel en Barbara Wevels. De vader van deze laatste was (waarschijnlijk) Aert Wevels, advokaat in Poelk te Pamel (+ ca. 1592), gehuwd met Maria Moijersoen.
Eveneens langs de moeder van Laura Mosselman, haar grootvader, ... maar hoger opklimmend via een andere tak, komen we na elf generaties bij Pauwel Cools, meisenier te Pamel in 1511.

De moraal van het verhaal: hoog opklimmend in onze voorouderstafel blijken we familie te zijn van velen, zelfs van ...


------------------------------------------------------------------------
(1) Lindemans Leo: 'Voorouderstafel van het Belgisch koningshuis', tweede boek, 1999.